A dubai csokis rétes egy különleges, édes variációja a hagyományos réteseknek. A tésztája vékony, ropogós és aranybarna, míg a töltelék gazdag csokoládéval és pisztáciával van megbolondítva. A csokoládé egy lágy, olvadós élményt biztosít, miközben a tészta roppanós textúrája kontrasztot ad az édességnek.
Elkészítési javaslat: A sütőt előmelegítem 200-220°C-ra. Sütőpapírra helyezem a fagyasztott réteseket. Mivel a fagyasztás szárít, ezért megkenem vízzel a felületét. Egy kis szódabikarbónától lesz tökéletes a rétesünk. (1dl vízbe fél kávéskanálnyit) Sütési idő kb. 20-25 perc, ez sütőnként eltérő lehet. Miután megsült, néhány percig hűlni hagyjuk. Ezután tetszőlegesen felszeleteljük és tálaljuk.